BEMUTATKOZIK AZ INNOREÁL KFT.

KIK VAGYUNK?

KINEK AJÁNLJUK SZOLGÁLTATÁSAINKAT?HÍREK, AKCIÓK

AZ ARION MÁRKÁRÓL ÉS KUTYA TENYÉSZTŐKKEL VALÓ KAPCSOLATÁRÓL BESZÉLGETTÜNK DR. TALPAG BÁLINT ÁLLATORVOSSAL

„Ezt tartom a rendelőben, kipróbáltam, és tudom, hogy jó”. Dr. Talpag Bálint állatorvos évek óta jól ismert a kutyatenyésztők körében, hisz a hagyományos állatorvosi szerepen túl fontos szerepet tölt be az állatok fedeztetésétől kezdve a kölyökkutyák egészséges fejlődésének biztosításáig szinte minden területen. Dr. Talpag Bálint mindemellett az Arion kisállat eledelek szakmai csapatának állatorvosa. A kutyákkal kapcsolatos múltjáról, kötődéséről kérdeztük:

MIÓTA TART A KUTYÁK IRÁNTI SZERELMED?

2000-ben végeztem az Állatorvosi karon, 2001-ben megnyílt rendelőmön keresztül pedig már 13 éve foglalkozom tenyésztői kutyákkal. Hamar rájöttem, hogy legfontosabb feladataim egyike – természetesen a gyógyítás és az orvosi feladatok ellátása mellett – az, hogy minden részletét megismerjem a kutya - gazda kapcsolatnak: hogyan élnek, milyen táplálkozást folytatnak, mikor milyen kezelésben, vagy épp életmód változásban részesül a kutya. Szinte része lettem az életüknek. És ebből következett, hogy sokukkal napi viszonyban vagyok, figyelemmel kisérem a sorsukat és fontos kérdés számomra, hogy hosszú ideig egészségesek maradjanak. Ez egy kölcsönös felelősség, hisz a kutyásoknak biztosítaniuk kell azt, hogy ne tűnjenek el hosszú időre, így aztán biztosan a legjobbat tudom nekik adni, javasolni.

MILYEN KUTYÁKAT TEKINTESZ „SZAKTERÜLETEDNEK”?

Két kutyafajta van, akik mindennapos vendégek a rendelőinkben: a dog és a francia bulldog. Mindennaposak például a francia bulldog szülések, ezek nagy része programozott császármetszéssel történik. Tudjuk azt is, hogy ennél a két fajtánál központi kérdés a helyes takarmányozás, ami előtérbe helyezte a tápokkal kapcsolatos részletes informálódást. Így találtunk egyébként az Arion márkára. Ugyanakkor a Német juhásztól a Yorkiig minden más kutyafajta megfordul nálunk, és egytől egyik maximális szakértelemmel látjuk el őket.

HOL LEHET TÉGED ÉS A CSAPATODAT MEGTALÁLNI, ÉS MILYEN KAPCSOLATOD VAN AZ ARION MÁRKÁVAL?

Két rendelőnkben várjuk a kutyákat, 3 kollégámmal: Pilisvörösváron és Csobánkán. Rendelőinkben tápforgalmazás és állatpatika is működik, ahol fontosnak tartom, hogy csak a tápok krémjét engedjem be. Megpróbálkoztunk hangzatos, erősen reklámozott tenyésztői táp márkákkal is, de nem volt jó a tapasztalatunk. Mind az árral, mind a választékkal folyamatos problémáink adódtak. Így váltunk nyitottá az Arionra, ami hamar közkedvelt lett a tenyésztői tápjaink rangsorában.

Az Arionnal kapcsolatban eddig csak pozitív visszajelzéseket kaptunk a kutyásoktól: a tápot nagyon könnyen elfogadják az állatok, tehát zökkenőmentesen átállítható a kutya. Összetételben eső osztályú, és ehhez képest az ára nagyon előnyös. Minden igényre van termék, tökéletes a választék, kiemelném hipoallergén tápot, ami az egyik legjobb termék. Jó az is, hogy több kiszerelés van, nem kell túl nagy méretet megvásárolni egyszerre.

MIT TANÁCSOLSZ A KUTYÁSOKNAK, ÉS A KISÁLLATTARTÓKNAK?

Egyrészt fontos, hogy építsenek bizalmi, folyamatos kapcsolatot az állatorvossal. Az orvos akkor tudja a maximális segítséget nyújtani, ha része lesz az életüknek, biztosítja az ún. „állományfelügyeletet”.

Személyes véleményem, hogy nem a hangzatos márkanév számít: az Ariont tartom a rendelőben, kipróbáltam, és tudom, hogy jó!

Az Arion szakemberei dr. Talpag Bálint állatorvos felügyelete alatt válaszolnak kedvenceiddel kapcsolatos problémáidra, kérdéseidre.